donderdag 19 november 2009

De Opmars van TON is begonnen

Terwijl de nieuws en actualiteiten-rubrieken de ogen en oren op Venlo hadden gespitst, werd aan de andere kant van het land geschiedenis geschreven. De geschiedenis die men al dan niet terecht in Venlo hadden verwacht.
In Venlo was Geert Wilders naar zijn afdeling komen kijken, had zijn schouders opgehaald, keerde zijn afdelingsleden de rug toe en was weer in de auto gestapt.
De PVV deed niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Venlo.

Trots op Nederland deed echter wel mee in Zuidplas en zij wonnen zeer verdienstelijk 2 zetels. En dat is dus geschiedenis schrijven voor Rita Verdonk en haar volgelingen.
Tot mijn schrik werd Trots op NL in het programma de Slimste vergeleken met de PVV. Om punten te vergaren moesten deelnemers roepen wat zij zoal van de partij wisten: Rita Verdonk, Moslims, Islam, tegen Islam, tegen Moslims en dat was het.
Ze behaalden er geen punten mee, omdat het ook niet echt waar is natuurlijk.
Dat Trots op NL wil dat iedereen in dit land, ongeacht van welk geloof of afkomst, zich aan de Nederlandse normen en waarden en regels en wetten houdt, wil niet zeggen dat zij tegen moslims of de Islam zijn. Het staat echter wel een beetje ongelukkig op hun website.
In het verkiezingsprogramma van Trots op Nederland/Zuidplas vindt men er ook niets van terug:

1. Dienstverlening: Servicepunt voor alle inwoners in alle dorpskernen.
2. Jongeren: Evenwichtig beleid en aandacht voor (organisaties die zich inzetten voor) jongeren.
3. Senioren: Kleinschalige, geïntegreerde voorzieningen en woningen midden in de samenleving. Stimuleren van senioren om bij te dragen aan de samenleving.
4. Onderwijs: Kleinere klassen en aansluitende kinderopvang.
5. Handhaving: Regels en afspraken worden nageleefd. Ouders zijn (mede) verantwoordelijk voor het doen en laten van hun kinderen.
6. Veiligheid: 24/7 toezicht op straat. Politie snel inzetbaar en ter plaatse.
7. Economie: Economische expansie koppelen aan groei van de gemeente Zuidplas.
8. Bereikbaarheid: Goed afgestemde infrastructuur, ruimte voor de auto en beter openbaar vervoer.
9. Betrokkenheid: Inwoners denken mee over hun toekomst in innovatienetwerken.

De demonisering van Rita’s partij is mijns inziens dan ook niet terecht. Geef deze mensen dan maar eens de kans om hun politiek te bedrijven. Eens kijken wat de gevestigde orde daarmee doet. Tot nu toe is men alleen maar bang geweest voor de concurrentie. En door de winst in Zuidplas zal de angst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van Maart 2010 alleen maar toenemen.
In bijvoorbeeld Zaanstad heeft een lokale concurrent alvast de naam Trots op Zaanstad op zijn naam geregistreerd bij de KvK. Uit angst misschien? Zal Trots op Nederland daardoor te stoppen zijn? Ik denk van niet, Democratisch Zaanstad. Grappig overigens dat je als Democraat op deze manier probeert te voorkomen dat een concurrent het politieke beeld in de gemeente komt veranderen, maar dat terzijde.

Verdonk’s Trots op Nederland is na wat opstartproblemen in de partij aan haar opmars begonnen. Opeens staat Zuidplas op de kaart. Het is de eerste Nederlandse gemeente waar deze nieuwe partij haar echte opmars begon. Je kan ervan zeggen wat je wilt, maar de verkiezingen van maart worden spannender dan verwacht, dat is zeker.

Geen opmerkingen: